Urządzenie do gotowania na parze do zabudowy

DG 7440
DG 7440 - Urządzenie do gotowania na parze do zabudowy do zdrowego gotowania z programami automatycznymi, WiFi i gotowaniem sous vide.--
  • do zdrowego gotowania z programami automatycznymi, WiFi i gotowaniem sous vide.--
  • --
 

Urządzenie do gotowania na parze do zabudowy
do zdrowego gotowania z programami automatycznymi, WiFi i gotowaniem sous vide.

  • Duży wyświetlacz tekstowy z obsługą sensorową – DirectSensor

    DirectSensor

    Wybór bezpośredni plus czterowierszowy wyświetlacz tekstowy: za pomocą przycisków dotykowych można m.in. wybrać bezpośrednio tryb pracy. Czterowierszowy wyświetlacz tekstowy umożliwia wybór dodatkowych ustawień.
  • Doskonałe rezultaty – technologia DualSteam​

    DualSteam

    ​Przyjemność jedzenia: para równomiernie się rozprzestrzenia – a Ty możesz się delektować doskonałym smakiem.
  • Gwarancja powodzenia dla każdej potrawy – programy automatyczne

    Programy automatyczne 

    Zawsze idealnie przyrządzone: optymalnie i wygodnie możesz przyrządzić wiele potraw – z gwarancją sukcesu.
  • Oświetlenie komory gotowania – 2 punkty LED

    Oświetlenie LED

    Oświetlenie punktowe: punkty LED optymalnie oświetlają komorę gotowania i są szczególnie energooszczędne.
  • Urządzenie do łączenia w sieć WLAN - Miele@home
 
  • Stal CleanSteel
  • GraphitGrey
  • BrilantWhite
  • ObsidianBlack
Cena: PLN 8 999,00**
** proponowana, niezobowiązująca cena producenta zawierająca VAT
Kup teraz
Czas dostawy: 2-4 tygodnie
Partnerzy handlowi
DG7440

Przegląd wszystkich zalet produktu - DG 7440

Highlights
Tylko w Miele

Wnętrze ze stali o strukturze lnianego płótna 

Profesjonalne wyposażenie. 

Wysoka jakość i łatwość czyszczenia: nasze urządzenia do gotowania na parze mają wnętrze ze stali szlachetnej. 

Duża komora gotowania i duża powierzchnia naczyń 

Dużo przestrzeni na kreatywność 

Maksimum przestrzeni: obszerna komora gotowania i duża powierzchnia do jednoczesnego przygotowania kilku porcji.

Tylko w Miele

DualSteam 

Uniwersalne urządzenie i równomierne rezultaty 

Przyjemność jedzenia: para równomiernie się rozprzestrzenia – a Ty możesz się delektować doskonałym smakiem. 

Programy automatyczne 

Doskonały rezultat bez żadnego wysiłku 

Zawsze idealnie przyrządzone: optymalnie i wygodnie możesz przyrządzić wiele potraw – z gwarancją sukcesu.

Gotowanie sous-vide 

Gotowanie próżniowe 

Intensywny smak: w niskich temperaturach potrawy zapakowane próżniowo gotują się łagodnie.

Komfort obsługi
Tylko w Miele

Opatentowana funkcja redukcji pary*

Wypuszczanie pary 

Bezpiecznie i wygodnie: drzwiczki można otworzyć bez irytującego uderzenia pary i błyskawicznie wyjąć potrawy. 

EP1714083 US 8766143

Duża różnorodność zastosowań 

Zróżnicowane możliwości 

Multitalent w kuchni: nasze urządzenia do gotowania na parze zapewniają szeroki wachlarz zastosowań. 

Duży pojemnik na wodę

Ułatwiona obsługa 

Dzięki dużej pojemności wynoszącej 1,5 litra możliwe jest dłuższe gotowanie bez przerwy.

Komory gotowania
Tylko w Miele

Wnętrze ze stali o strukturze lnianego płótna 

Profesjonalne wyposażenie. 

Wysoka jakość i łatwość czyszczenia: nasze urządzenia do gotowania na parze mają wnętrze ze stali szlachetnej. 

Duża komora gotowania i duża powierzchnia naczyń 

Dużo przestrzeni na kreatywność 

Maksimum przestrzeni: obszerna komora gotowania i duża powierzchnia do jednoczesnego przygotowania kilku porcji.

Oświetlenie LED

W najlepszym świetle 

Oświetlenie punktowe: punkty LED optymalnie oświetlają komorę gotowania i są szczególnie energooszczędne.

Przezroczyste drzwiczki 

Wszystko na widoku 

Doskonała widoczność gotowanych potraw dzięki przezroczystym drzwiczkom i podświetleniu komory gotowania. 

Montaż/funkcje

Zewnętrzne wytwarzanie pary 

Udogodnienie: para z zewnątrz 

Wytwarzanie pary poza komorą gotowania zapobiega powstawaniu osadów wapiennych i zapewnia łatwe czyszczenie.

Różnorodność zastosowań

Usuwanie skórki 

Łatwe usuwanie: w urządzeniu można usunąć skórkę z pomidorów, nektarynek, migdałów itp. w 1–4 minut. 

Sterylizacja słoików 

Idealne przygotowanie: słoiki można optymalnie zdezynfekować przed wekowaniem owoców itd. 

Warzywa 

Natura w najlepszej formie: delikatne przygotowanie w urządzeniu pozwala zachować smak i jest zdrowe. 

Pasteryzacja 

Długa przydatność do spożycia: warzywa, owoce, mięso i kiełbasy można zawekować w urządzeniu wyjątkowo wygodnie. 

Ryby i owoce morza

Zdrowie z morza: ryby i owoce morza są idealnie przyrządzane i zachowują aromat oraz kształt.

Mięso

Delikatne i soczyste: mięso z urządzenia do gotowania na parze zachwyca intensywnym smakiem.

Dodatki 

Zawsze dodatkowo: ziemniaki, ryż czy makaron pasują do każdego dania i mają wysoką wartość odżywczą. 

Desery 

Najlepsze na koniec: nawet desery można przygotować w różnorodny sposób w urządzeniu do gotowania na parze Miele.

Rozmrażanie 

Delikatne rozmrażanie: mrożonki można ostrożnie rozmrażać w temp. ok. 60 °C, czyli w idealnych warunkach.

Gotowanie jajek 

Na miękko, na średnio czy na twardo? W kilka minut w 100 °C uzyskasz optymalnie ugotowane jajko 

Gotowanie sous-vide 

Maksimum przyjemności: mięso, warzywa lub owoce gotowane w próżni gwarantują wyjątkowe doznania smakowe.

Przyrządzanie jogurtu 

Zrób to sam: w jedynie 5 godzin w temp. 40 °C można przygotować w urządzeniu do gotowania na parze własny jogurt. 

Dezynfekcja butelek dla niemowląt 

W jedynie 15 minut bez zarazków: szybko i łatwo można zdezynfekować butelki dla niemowląt w temp. 100 °C. 

Zupy 

Kremowe czy czyste – zupy różnorodne smakowo są lubianą przystawką. 

Blanszowanie 

Optymalne przygotowanie: zblanszuj owoce czy warzywa, aby zachować ich świeżość w najlepszej jakości. 

Podgrzewanie 

Jak świeżo ugotowane: dania z dnia poprzedniego można idealnie zregenerować w kilka minut w temp. 80–100 °C 

Wyrastanie ciasta drożdżowego 

Lekkie i puszyste: teraz uda się ci nawet ciasto drożdżowe – w temp. 40 °C wspaniale wyrośnie. 

Podgrzewanie wilgotnych ręczników 

Prof. rozpieszczanie: podaj gościom do wyszukanego menu wilgotne ręczniki z urządz. do gotowania na parze Miele. 

Utrzymywanie ciepła 

Późniejsze jedzenie? Urządzenie do gotowania na parze utrzyma ciepło potraw automatycznie przez nawet 15 minut. 

Wyciskanie soku 

Zrób z owoców pyszny sok lub galaretkę: za sprawą wyciskania parowego odbywa się to wyjątkowo delikatnie. 

Topienie czekolady 

Słodka pokusa: W temp. 90 °C czekolada topi się bez gródek czy przypalenia się – do ciast czy ciasteczek. 

Zastosowanie
Tylko w Miele

DualSteam 

Uniwersalne urządzenie i równomierne rezultaty 

Przyjemność jedzenia: para równomiernie się rozprzestrzenia – a Ty możesz się delektować doskonałym smakiem. 

Programy automatyczne 

Doskonały rezultat bez żadnego wysiłku 

Zawsze idealnie przyrządzone: optymalnie i wygodnie możesz przyrządzić wiele potraw – z gwarancją sukcesu.

Tylko w Miele

Automatyka utrzymywania ciepła 

Automatycznie trzyma temperaturę gotowych potraw

Zapomnij o szybkim stygnięciu: potrawy są podgrzewane automatycznie przez 15 minut po zakończeniu gotowania.

Gotowanie niezależne od ilości 

Różna ilość, taki sam czas gotowania 

Zawsze w takim samym czasie: 100 g lub 1 kg, czas przyrządzania zawsze pozostaje taki sam. 

Gotowanie sous-vide 

Gotowanie próżniowe 

Intensywny smak: w niskich temperaturach potrawy zapakowane próżniowo gotują się łagodnie.

Ilustracja(e) przykładowe, w celu objaśnienia
*proponowana, niezobowiązująca cena producenta zawierająca VAT
**proponowana, niezobowiązująca cena producenta zawierająca VAT