Bezuchwytowe urządzenie do gotowania na parze z piekarnikiem XL

DGC 7840X
DGC 7840X - Bezuchwytowe urządzenie do gotowania na parze z piekarnikiem XL z bezprzewodowym pieczeniomierzem i Mix&Match--
  • z bezprzewodowym pieczeniomierzem i Mix&Match--
  • --
 

Bezuchwytowe urządzenie do gotowania na parze z piekarnikiem XL
z bezprzewodowym pieczeniomierzem i Mix&Match

  • Wyświetlacz dotykowy z czuj. zbliżenia – MTouch + MotionReact
  • Doskonałe rezultaty – technologia DualSteam​

    DualSteam

    ​Przyjemność jedzenia: para równomiernie się rozprzestrzenia – a Ty możesz się delektować doskonałym smakiem.
  • ​Na zewnątrz chrupiące, wewnątrz soczyste – Para + pieczenie​

    Para + pieczenie

    Czysta rozkosz: doskonałe rezultaty podczas pieczenia i smażenia dzięki połączeniu suchego i wilgotnego powietrza.
  • Miele@home – urządzenie do łączenia w sieć WLAN + Mix & Match

    Mix & Match

    Aplikacja Miele@mobile podsuwa propozycje trzech potraw, które mogą być gotowane jednocześnie.
  • ​Łatwe czyszczenie – wnętrze ze stali szlachetnej z PerfectClean​

    Komora gotowania ze stali szlach. z PerfectClean

    Wys. jakość i łatwość czyszczenia: nasze urządzenia do got. na parze typu kombi wyposaż. we wnętrze ze stali szl.
 
  • GraphitGrey
  • BrilantWhite
  • ObsidianBlack
Cena: PLN 18 999,00**
** proponowana, niezobowiązująca cena producenta zawierająca VAT
Kup teraz
Produkt dostępny
Partnerzy handlowi
DGC7840X

Przegląd wszystkich zalet produktu - DGC 7840X

Highlights
Tylko w Miele

Ruchomy panel sterowania z mechanizmem SoftClose

Coś więcej niż element obsługowy

Wygoda: otwieraj i zamykaj przesuwny panel dotknięciem palca – za nim umieszczono pojemnik na wodę.

Tylko w Miele

Mix & Match

Inteligentny asystent

Aplikacja Miele@mobile podsuwa propozycje trzech potraw, które mogą być gotowane jednocześnie.

Tylko w Miele

Komora gotowania ze stali szlach. z PerfectClean

Profesjonalne wyposażenie

Wys. jakość i łatwość czyszczenia: nasze urządzenia do got. na parze typu kombi wyposaż. we wnętrze ze stali szl.

Tylko w Miele

DualSteam

Uniwersalne urządzenie i równomierne rezultaty

​Przyjemność jedzenia: para równomiernie się rozprzestrzenia – a Ty możesz się delektować doskonałym smakiem.

Tylko w Miele

Para + pieczenie

​Idealne połączenie wilgotnego i suchego powietrza

Czysta rozkosz: doskonałe rezultaty podczas pieczenia i smażenia dzięki połączeniu suchego i wilgotnego powietrza.

Zasada 3 w 1

Wszystko w jednym

Połączenie zapewniające oszczędność miejsca: piekarnik i urządzenie do gotowania na parze oraz tryb kombinowany.

Komfort obsługi
Tylko w Miele

Ruchomy panel sterowania z mechanizmem SoftClose

Coś więcej niż element obsługowy

Wygoda: otwieraj i zamykaj przesuwny panel dotknięciem palca – za nim umieszczono pojemnik na wodę.

Duża różnorodność zastosowań

Zróżnicowane możliwości

Got. na parze jest również idealne do blanszowania, rozmrażania, podgrzewania, wyr. ciasta drożdż. lub top. czek.

Tylko w Miele

Mix & Match

Inteligentny asystent

Aplikacja Miele@mobile podsuwa propozycje trzech potraw, które mogą być gotowane jednocześnie.

Komory gotowania
Tylko w Miele

Komora gotowania ze stali szlach. z PerfectClean

Profesjonalne wyposażenie

Wys. jakość i łatwość czyszczenia: nasze urządzenia do got. na parze typu kombi wyposaż. we wnętrze ze stali szl.

Tylko w Miele

Bezprzewodowy pieczeniomierz

Doskonałe przyrządzenie mięsa i ryb

Pełna kontrola: pożądany stopień pieczenia jest osiągany dzięki precyzyjnemu pomiarowi temperatury .

BrilliantLight

Doskonały widok na wszystkich poziomach

Mocne i przyjemne: wysokiej jakości punkty LED zapewniają optymalne rozświetlenie komory gotowania.

Montaż/funkcje

Zewnętrzne wytwarzanie pary

Udogodnienie: para z zewnątrz

Wytwarzanie pary poza komorą gotowania zapobiega powstawaniu osadów wapiennych i zapewnia łatwe czyszczenie.

Programy

Para + pieczenie/Termonawiew Plus

Doskonałe rezultaty: dodatkowa wilgoć zapewnia optymalne i profesjonalne pieczenie chleba, bułek lub mięsa.

Para + pieczenie/Grzanie górne/dolne

Potrawy pieką się równomiernie z góry i z dołu – pieczenie chleba uda się doskonale.

Para + pieczenie/Grill

Zwłaszcza ryby i mięso o wysokiej zawartości tłuszczu stają się delikatne i soczyste – z chrupiącą skórką.

Gotowanie na parze

Delikatnie i zdrowo: gotowanie na parze pozwala na zachowanie bardzo dużej ilości składników odżywczych.

Duży grill

Wszechstronny w domu: nadaje się do grillowania dużych ilości steków, kiełbasek, szaszłyków i wielu innych.

Termonawiew Plus

Cudownie lekkie i puszyste: idealny do szybkiego, łagodnego pieczenia nawet na dwóch poziomach.

Intensywny

Chrupiące spody, pyszne nadzienia: pizza, quiche czy ciasto owocowe – od spodu chrupiące, z wierzchu soczyste.

Ciasta specjalne

Wyczaruj smaczne ciasta: ciasto ptysiowe, ciasto ługowe i rzadkie ciasto będą równie udane jak od piekarza.

Mix & Match

Gotowe w tym samym czasie: urządzenie sugeruje różne produkty, które gotują się jednocześnie na jednym talerzu.

Grzanie górne/dolne

Uniwersalne i klasyczne: doskonale przyrządzisz wszystkie tradycyjne przepisy na dania pieczone i smażone.

Grzanie górne

Cieszy oczy i podniebienie: doskonały efekt zapiekania, podpiekania i zarumieniania.

Grzanie dolne

Indywidualne pieczenie: do przygotowania potraw w kąpieli wodnej lub zapiekania od spodu.

Grill z nawiewem

Z zewnątrz chrupiące, w środku soczyste: idealny do kurczaka, kaczki, golonki, rolad i innych potraw mięsnych.

Zastosowania specjalne

Prosty sposób na niezwykłe potrawy: różne programy specjalne, takie jak suszenie, przynoszą doskonałe rezultaty.

Gotowanie sous-vide

Maksimum przyjemności: mięso, warzywa lub owoce gotowane w próżni gwarantują wyjątkowe doznania smakowe.

Ekonomiczne urządzenia do gotowania na parze

Ekologia i zrównoważony rozwój: oszczędzaj energię podczas przyrządzania potraw.

Termonawiew Eco

Oszczędność energii i czasu: potrawy można przyrządzać oszczędzając w ten sposób energię.

Różnorodność zastosowań

Podgrzewanie

Jak świeżo ugotowane: dania z dnia poprzedniego można idealnie zregenerować w kilka minut w temp. 80–100 °C

Podgrzewanie wilgotnych ręczników 

Prof. rozpieszczanie: podaj gościom do wyszukanego menu wilgotne ręczniki z urządz. do gotowania na parze Miele.

Wyrastanie ciasta drożdżowego 

Lekkie i puszyste: teraz uda się ci nawet ciasto drożdżowe – w temp. 40 °C wspaniale wyrośnie.

Przyrządzanie jogurtu

Zrób to sam: w jedynie 5 godzin w temp. 40 °C można przygotować w urządzeniu do gotowania na parze własny jogurt.

Topienie czekolady 

Słodka pokusa: W temp. 90 °C czekolada topi się bez gródek czy przypalenia się – do ciast czy ciasteczek.

Gotowanie sous-vide 

Maksimum przyjemności: mięso, warzywa lub owoce gotowane w próżni gwarantują wyjątkowe doznania smakowe. 

Warzywa 

Natura w najlepszej formie: delikatne przygotowanie w urządzeniu pozwala zachować smak i jest zdrowe. 

Dodatki 

Zawsze dodatkowo: ziemniaki, ryż czy makaron pasują do każdego dania i mają wysoką wartość odżywczą. 

Ryby/owoce morza 

Zdrowie z morza: ryby i owoce morza są idealnie przyrządzane i zachowują aromat oraz kształt. 

Mięso 

Delikatne i soczyste: mięso z urządzenia do gotowania na parze zachwyca intensywnym smakiem. 

Rozmrażanie 

Delikatne rozmrażanie: mrożonki można ostrożnie rozmrażać w temp. ok. 60 °C, czyli w idealnych warunkach.

Dezynfekcja butelek dla niemowląt 

W jedynie 15 minut bez zarazków: szybko i łatwo można zdezynfekować butelki dla niemowląt w temp. 100 °C.

Zupy

Kremowe czy czyste – zupy różnorodne smakowo są lubianą przystawką.

Blanszowanie 

Optymalne przygotowanie: zblanszuj owoce czy warzywa, aby zachować ich świeżość w najlepszej jakości. 

Utrzymywanie ciepła 

Późniejsze jedzenie? Urządzenie do gotowania na parze utrzyma ciepło potraw automatycznie przez nawet 15 minut.

Desery 

Najlepsze na koniec: nawet desery można przygotować w różnorodny sposób w urządzeniu do gotowania na parze Miele.

Gotowanie jajek 

Na miękko, na średnio czy na twardo? W kilka minut w 100 °C uzyskasz optymalnie ugotowane jajko 

Pasteryzacja 

Długa przydatność do spożycia: warzywa, owoce, mięso i kiełbasy można zawekować w urządzeniu wyjątkowo wygodnie. 

Sterylizacja słoików 

Idealne przygotowanie: słoiki można optymalnie zdezynfekować przed wekowaniem owoców itd.

Usuwanie skórki

Łatwe usuwanie: w urządzeniu można usunąć skórkę z pomidorów, nektarynek, migdałów itp. w 1–4 minut.

Wyciskanie soku 

Zrób z owoców pyszny sok lub galaretkę: za sprawą wyciskania parowego odbywa się to wyjątkowo delikatnie. 

Zastosowanie
Tylko w Miele

DualSteam

Uniwersalne urządzenie i równomierne rezultaty

​Przyjemność jedzenia: para równomiernie się rozprzestrzenia – a Ty możesz się delektować doskonałym smakiem.

Tylko w Miele

Para + pieczenie

​Idealne połączenie wilgotnego i suchego powietrza

Czysta rozkosz: doskonałe rezultaty podczas pieczenia i smażenia dzięki połączeniu suchego i wilgotnego powietrza.

Zasada 3 w 1

Wszystko w jednym

Połączenie zapewniające oszczędność miejsca: piekarnik i urządzenie do gotowania na parze oraz tryb kombinowany.

Programy automatyczne

Doskonały rezultat bez żadnego wysiłku

Szybkie przyrządzanie pysznych potraw: ryby, mięso czy warzywa – wszystko przygotujesz w pełni automatycznie.

Tylko w Miele

Automatyka utrzymywania ciepła

Chroni potrawy i urzadzenie

Zapomnij o szybkim stygnięciu: potrawy są podgrzewane automatycznie przez 15 minut po zakończeniu gotowania.

Tylko w Miele

Automatyczne gotowanie zestawu obiadowego

Do przyrządzania kompletnego menu

Gotowanie na parze wielu potraw: temperatura, czas trwania i kolejność program określi automatycznie.

Gotowanie niezależne od ilości

Różna ilość, taki sam czas przyrządzania

Zawsze w takim samym czasie: 100 g lub 1 kg, czas przyrządzania zawsze pozostaje taki sam.

Ilustracja(e) przykładowe, w celu objaśnienia
*proponowana, niezobowiązująca cena producenta zawierająca VAT
**proponowana, niezobowiązująca cena producenta zawierająca VAT